Tjänster

Tjänster

KOPPNING

Koppning är en gammal traditionell läkekonst som genom att skapa ett undertryck ger bra effekt på bindväv, cirkulation och muskulatur. Ökad blodcirkulation ökar också tillförsel av näring och syre. Hjälper lymfsystemet att forsla bort slaggprodukter, och löser upp fibroser och mjukar upp ärrvävnad. Kan hjälpa mot celluliter.

Jag använder mjuka silikonkoppor, men det kan kännas ordentligt om man har mycket besvär. Trycket anpassas dock efter kundens önskemål och smärttröskel så att det känns bra, och det går att börja mjukt och försiktigt för att därefter arbeta sig djupare ner i vävnaderna.

GRAVID-MASSAGE

Hjälper dig att må bra och minska trötthet och värk i kroppen under graviditeten, från graviditetsvecka 13 och ända fram till förlossningen. Ges antingen liggandes på gravidkudde på bänken, alternativt skönt liggandes på sidan de sista veckorna. Huden blir mjuk och smidig av härlig ekologisk och vegetabilisk massageolja. Hjälper mot stress och kan sänka högt blodtryck.

För att förebygga åderbråck under graviditeten är kompressionsstrumpor och kompressionsstrumpbyxor en bra idé att använda. Under graviditeten har man ökad risk för åderbråck p.g.a. mjukare bindväv och ökat tryck i blodkärlen eftersom blodmängden i kroppen ökar. Säg till om du vill ha råd angående detta.

KÄKLEDS-BEHANDLING

Har du spänningar och värk i käkar, huvud och nacke? Jag jobbar igenom käkmusklerna grundligt och även muskler i tinningar, huvud och i nacke eftersom dessa också påverkas av spända käkmuskler.

Käkledsbehandling är även bra om man är stressad och gnisslar tänderna när man sover.

SVENSK KLASSISK MASSAGE

Massagen ges med härlig ekologisk och vegetabilisk massageolja, liggandes på bänk. Effektiv massage för att mjuka upp musklerna och få bort spänningar. Avslappnande för både kropp och sinne! Lugn och ro-hormonet oxytocin ökar vilket gör att man känner sig lugn, avspänd och glad och skänker välbefinnande.

Du kan välja att boka 30, 45, 60 eller 80 minuter massage.

Det går även att boka fotmassage, ansiktsmassage och företagsmassage.


LYMFMASSAGE

En helkroppsbehandling (med massageolja). Drick gärna mycket vätska under dagen och bär inte för hårt åtsittande kläder då detta försämrar flödet och resultatet. Lymfmassage hjälper lymfsystemet att föra bort överskottsvätska och slaggprodukter ur kroppen.

Lymfsystemet stimuleras med djupandning och lätta tryck och strykningar i lymfflödets riktning. Lymfsystemet är det nätverk i vilket lymfvätska färdas till kroppens olika lymfknutor. Lymfknutorna filtrerar lymfvätskan och förstör bakterier, tumörceller och andra främmande partiklar. Renad lymfvätska lämnar sedan knutan och går vidare ut i blodbanan.

Detta är en mjuk och lugnande behandling som passar alla, men speciellt den som känner sig svullen eller upplever en stagnation och allmän värk i kroppen. Även bra för de som är känsliga för beröring och tycker att vanlig massage gör för ont. Ibland används något djupare grepp (i samråd med klienten) för att lösa upp fibroser och ärrvävnad.

KFÖ/MLD

(kombinerad fysikalisk ödemterapi/manuellt lymfdränage)

Om du har ödem i en specifik kroppsdel eller delar av kroppen är detta behandlingen för dig. Fokus ligger på problemområdet och att effektivt minska överskottsvätskan just där, genom att aktivera och stimulera det närmsta friska området som ska ta emot vätskan från den drabbade kroppsdelen. Vätskan förs med mycket lätta och mjuka grepp till områden med friska lymfkärl. Ingen olja används.

Varje dygn produceras 2-4 liter lymfvätska. När lymfsystemet inte fungerar kan lymfvätska stanna kvar i vävnaden och orsaka en svullnad, ett så kallat lymfödem, och försämrad ämnesomsättning. Detta kräver behandling i form av t.ex. manuellt lymfdränage och kompression. Vissa har ett medfött försämrat lymfsystem, och i andra fall är det orsakat av en skada/ett trauma eller cancerbehandling. Svullnad kan också bero på svår venös insufficiens (med t.ex. synliga ytliga och icke synliga djupa åderbråck).

Genom manuellt lymfdränage kan man stimulera lymfsystemet att bilda nya kärl/kollateralkärl (helst så tidigt som möjligt efter en skada eller operation).

Jag kan ge råd om kompressionsstrumpor och hjälpa till att mäta om du vill ha hjälp att beställa. De med konstaterade stora ödem efter t.ex. cancerbehandlingar och andra sjukdomar har dock rätt till att få hjälp inom sjukvården, och då få ett visst antal kompressionsstrumpor förskrivna per år. Be din läkare/fysioterapeut/distriktssköterska att hjälpa dig med detta då man genom förskrivna kompressionsplagg sparar mycket pengar jämfört med att betala dem själv.

En typisk kund som bokar KFÖ/MLD hos mig är någon som redan har fått kompressions-plagg och lymfdränage i vården, men som önskar extra lymfdränage för fortsatt underhåll. Genom regelbundna behandlingar förebygger man också att lymfvätskan omvandlas till fettvävnad eller att fibroser och hård bindväv bildas. Området hålls mjukt och smidigt.

En annan typ av kunder jag får är kunder med små ödem som inte tas på allvar av läkare. Men även små ödem är viktiga att jobba bort, ju tidigare desto bättre!

HOT STONE

En spänningslösande och skön behandling. Värmen från stenarna i kombination med massagen löser effektivt upp spänningar.

OBS, utförs ej på gravida.

AROMA-MASSAGE

Aromamassage är en mjuk och lätt massage med fokus på mental avslappning. Passar den som tycker vanlig massage gör för ont. Tillsammans väljer vi en olja som passar just dig.